Hoppa till sidans innehåll

P15 cupvinnare och P16 på fjärde plats

05 NOV 2019 11:00
I helgen som va spelade P15 CCM cup i Västerås där man slutade som vinnare! P16 spelade Alfa Mini World Cup i Bollnäs där man slutade på fjärde plats.
  • Skapad: 05 NOV 2019 11:00

Helgen 1-3/11 spelades årets upplaga av CCM-cup i Västerås och LAIK deltog med ett lag i P15 cupen. LAIK ställdes i första gruppspelsmatchen mot Tillberga bandy vid lunchtid på fredagen, ett Tillberga som tog ledningen med 2-0 innan LAIK vaknade till och i andra halvlek kvitterade till 2-2 med bud på mer men det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut. Lördag förmiddag spelades den andra gruppspelsmatchen mot norska Hauger, norrmännen satte hög press från första stund men LAIK:s spelare höll i bollen på ett effektivt sätt och vann med matchen 1-0. 
I sista gruppspelsmatchen ställdes LAIK mot GT76 från Stockholm och redan innan matchen stod det klart att LAIK vara vidare till semifinal, GT76 tog ledningen med 0-1 men LAIK:s spel gav utdelning kvittering till 1-1 kom på hörna och stod sig fram till sista minuten innan ett missförstånd i GT76 försvar gav ett friläge för LAIK som man förvaltade väl till 2-1 vilket blev slutresultatet.
LAIK gick som grupptvåa vidare till semifinal på lördagskvällen där segraren i grupp B Kalix bandy väntade, försvarsspelet var åter igen en framgång för LAIK. Ett frustrerat lag från norr försökte gång på gång köra igenom LAIK men utan att lyckas och när de väl fick en målchans stod LAIK:s målvakt tillika matchens lirare Hampus Hedberg i vägen. Efter 0-0 i halvtid kunde LAIK efter bra spel i andra halvlek gå ifrån till 0-2 i målprotokollet vilket också blev slutresultatet. Noterbart att LAIK bara släppte in tre mål fram till finalen.
I finalen väntade åter igen Tillberga bandy som besegrat norska Stabaek i den andra semifinalen. LAIK tog ledningen med 0-2 innan Tillberga reducerade till 1-2 vilket stod sig halvleken ut. I andra halvlek drygade LAIK ut sin ledning till 1-3 som blev 2-3, 2-4 och tillslut finalens slutresultat 3-4.
Efter slutsignalen kunde LAIK som segrare lyfta bucklan i CCM-cup vilket innebär en direktkvalificering för laget till Mini World Cup 2020.

Bild
Ö.f.v Gustav Högwall, Alfred Johansson, Jonas Corcoran, Alfred Malm, Ville Thornberg, Lukas Ejdersund
N.f.v Arvid Granath, Måns Dahl, Felix Lycke, Carl Dahlberg, Gustav Nilsson, Hugo Johansson.
M.v Hampus Hedberg
Skadade spelare ej med på bild: Filip Dahlberg och Philip Lundqvist.

 

LAIK P16 har varit i Bollnäs och spelat Alfa Mini World Cup den gångna helgen och genomförde turneringen på ett föredömligt sätt och placerade sig på en fin fjärdeplats. Före LAIK i turnering kom de båda ryska giganterna Vodnik och Jenisej samt Vetlanda, Sveriges för närvarande bästa pojklag, födda 2004.

Turneringen bestod av 16 lag från Ryssland, Norge, Finland och Sverige fördelat på 4 grupper. I LAIK:s grupp ingick turneringens slutsegrare Vodnik samt Västerås och Sirius. Vodnik stod i särklass i gruppen och vann den i överlägsen stil före LAIK, Västerås och Sirius. Gruppspelet startade för LAIK:s del redan på fredag lunch och avslutades på lördagskvällen. LAIK hade avgörandet i egna händer inför sista gruppspelsmatchen mot Sirius på lördagen. Äntligen fick killarna nyspolad is, eller ruta som vi säger, och förhållandena var i det närmaste perfekta för bandyspel utomhus med temperaturen strax under nollan och vindstilla. Killarna visade verkligen att det gillade förhållandena med någon minusgrad och blankis och avgörande match och genom att spela riktigt fin bandy matchen igenom och med ett övertygande spel vann LAIK med 2-0  och var därmed vidare till kvartsfinal.

På söndagen blev det tidig uppgång med frukost redan klockan 05:00 och sedan matchstart kl 07:00 mot GT76 som vunnit sin grupp. Återigen visade killarna upp ett fint spel och när slutsignalen gick hade laget vunnit med 3-1 och var klara för semifinal. Semifinalen några timmar senare spelades mot Jenisej och visade sig bli riktigt tuff för LAIK som förlorade med hela 1-13 och fick därmed rikta in sig på match om tredjepris mot Vetlanda, vilka förlorat sin semifinal mot Vodnik. Vi laddade om batterierna så gott det gick då det endast var en timme mellan vår semifinal och till matchen om tredjepris. Matchen blev en liten avslagen tillställning med två trötta lag där Vetlanda, genom några individuella prestationer, visade sig starkast och segrade med 6-1.

Detta trodde ingen för en vecka sedan då laget inte ens hade någon målvakt att tillgå utan tänkte lämna återbud till turneringen. Till killarnas glädje fick vi låna in Jonathan Grund från Villa P16 som gjorde riktigt bra ifrån sig och fick pris som matchens lirare två gånger om i turneringen.

Skribent: LAIK
Epost: Adressen Gömd

 

 

  

 

Liverapporter från matcher

 

Postadress:
Lidköpings AIK - Bandy
Mellbygatan 54
53151 Lidköping

Kontakt:
Tel: +46706450082
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer

Sponsorer