Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Sv.bandyförbundet


Svensk bandys Hall of Fame instiftades i mars 2012. I årets selektion har juryn valt in Einar Tätting, Håkan Ohlsson, Birgitta “Gittan” Söderström och Stefan “Lillis” Jonsson.
 
Bandyfinalerna närmar sig och under torsdagen arrangerades presskonferens inför dam- och herrfinalen på Studenternas IP i Uppsala. Här är ett axplock av vad som sades.
 
AIK Bandys Kajsa Ericsson och IFK Vänersborgs Robin Öhrlund är årets kometer i svensk bandy.
 
Jonas Kandell och Christoffer Eriksson har prisats som årets domare i svensk bandy säsongen 2018/19.
 
Tilda Ström, Jesper Granqvist, Virva Rylander och Ted Hedell. Där har ni kvartetten som prisas som årets bästa ungdomsspelare i svensk bandy säsongen 2018/19.
 
I dagarna släpper OLIKA förlag "Flippa bollen, Linnéa!" skriven av Anja Gatu, inspirerad av bandystjärnan och AIK-spelaren Linnéa Larssons uppväxt – om hennes resa till att bli en av våra främsta bandystjärnor.
 
Efter att ha dragit sig ur Elitserien på grund av spelarbrist inför säsongen och därefter slagit sig samman med Surte så står det nu klart att Kareby återigen har ett lag i den högsta svenska damligan.
 
En mycket viktig kategori i vår bandyfamilj som inte får den uppmärksamhet de förtjänar är ismakarna.
 
Det blev en svensk silvermedalj på P17-VM i Arkhangelsk. Detta efter att värdnationen Ryssland blev för svåra i finalen.
 
Det svenska P17-landslaget är klara för VM-final i Arkhangelsk mot värdnationen Ryssland. Detta efter att ha besegrat Finland i semifinalen.
 
Det blev en lyckad andra dag på VM i Arkhangelsk för det svenska P17-landslaget. Nedan hittar ni team manager Jens Alftin
 
Det svenska P17-landslaget inledde under torsdagen VM i ryska Arkhangelsk och det blev en intensiv dag för killarna. Läs team manager Jens Alftins sammanfattning av dagen nedan.
 
Svensk bandys licensnämnd har idag beviljat IK Sirius Elitlicens för säsongen 2019/20.
 
Inför den sista omgången av Elitseriekvalet hade tre lag chansen att ta andraplatsen bakom AIK och det blev dramatiskt enda in i slutet. Tillslut var det på Sjöaremossen det fick jublas högst.
 
Det blev bara en ettårig sejour i Division 1 för UNIK Bandy och Nitro/Nora BS. Nu står det klart att de båda lagen, tillsammans med TB Västerås och Katrineholm Bandy, är klara för allsvenskt spel nästa säsong.
 

  

 

Liverapporter från matcher

 

Postadress:
Lidköpings AIK - Bandy
Mellbygatan 54
53151 Lidköping

Kontakt:
Tel: +46706015899
E-post: info@laik.nu

Se all info