Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Sv.bandyförbundet


Onsdag 16 januari, kl 11.55: Bandypuls sänder live från Idrottens Hus i Stockholm.
 
Åldern för avbytare i Elitserien dam/herr och Bandyallsvenskan sänks inför säsongen 2019/20.
 
Tisdagen den 14 januari 1964 skrevs det dubbel bandyhistoria på Stockholms Stadion - i många år bandyns högborg i landet.
 
Västerås tappade sin första poäng för säsongen i helgens toppmöte hemma mot Skutskär.
 
När snart tjugosexårige Joakim Andersson låter bollen studsa 1-2 gånger på klubban och förpassar bollen över den vige, påpasslige, utrusande Bollnäsmålvakten Niklas Prytz med en känslig liten lyra är det bandygodis av högsta karat.
 
I samband med avslutningen av bandy-VM i Vänersborg bjuder Svenska Bandyförbundet in till Bandyriksdag. En Bandyriksdag som tar sikte på att engagera och locka hela bandysverige till engagemang och krafttag inför framtiden.
 
Sedan hösten 2016 har en arbetsgrupp sett över bandyns åldersstruktur på ungdomssidan.
 
Helgen 26-27 januari avgörs årets regionturnering i ABB Arena, Västerås. Spelprogrammet är fastställt och trupperna är uttagna.
 
Förbundskaptenen Pär Gustafsson har tagit ut den 16-mannatrupp som möter Finland i en dubbellandskamp i början av februari.
 
Bandysäsongen är i full gång och om drygt en månad inleds slutspel och kval i förbundsserierna.
 
Västerås tog sin nionde raka seger i Elitserien när Skutskär besegrades med 4-1 på bortaplan under lördagen.
 
Skridskokul och Bandykul fortsätter att växa över hela landet och våra engagerade föreningar välkomnar och utbildar flera tusen barn varje säsong. En förening som på kort tid utvecklat sin verksamhet är Östersund Bandy.
 
Efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet och semifinalen så kunde tillslut IK Sirius U14-lag även vinna en tuff final mot Kalix Bandy och därmed ta hem Skobes Bandycup 2018 i Katrineholm.
 
25-27 januari 2019 avgörs P19-VM i bandymetropolen Krasnojarsk. Förbundskaptenen Mattias Rehnholm har tagit ut 16 spelare som ska försvara Sveriges färger i turneringen.
 
25-27 januari 2019 avgörs P19-VM i bandymetropolen Krasnojarsk. Förbundskaptenen Mattias Rehnholm har tagit ut 16 spelare som ska försvara Sveriges färger i turneringen.
 

  

 

Liverapporter från matcher

 

Postadress:
Lidköpings AIK - Bandy
Mellbygatan 54
53151 Lidköping

Kontakt:
Tel: +46 70 6015899
E-post: info@laik.nu

Se all info