Hoppa till sidans innehåll

Pressrelis från Lidköpings AIK med nyheter inför kommande Bandysäsong i BandyAllsvenskan

2018-04-05 12:23
Lidköpings AIK har inför den kommande bandysäsongen 2018/19 gjort klart med den ledarstab som skall ta klubben ytterligare ett steg upp i toppen av BandyAllsvenskan.
  • Uppdaterad: 2018-04-05 12:23

Fredrik Sixtensson fortsätter som huvudtränare, och går in på sin fjärde säsong som huvudtränare i föreningen. Han har under de säsonger som han verkat som tränare satt sin prägel på laget och hela tiden utvecklat det samma i en positiv riktning. Från styrelsens sida tror vi på en fortsatt positiv utveckling med honom som ledare av laget och att vi kommande säsong tar ett kliv ytterligare uppåt i tabellen.
Anders Karlsson fortsätter också som assisterande tränare, och går in på sin tredje säsong i föreningen. En rutinerad och välmeriterad tränare, som har mycket att ge det unga LAIK.
Båda tränarna har flera hundra matcher tillsammans i Elitserien sedan tidigare som spelare med stor rutin i bandysporten. Anders Karlsson kan dessutom skriva Världsmästare på sitt visitkort med Sverige, under sin spelarkarriär.
Mattias Synnergren fortsätter som målvaktstränare och lagledare även kommande säsong. Det blir Mattias tredje säsong i föreningen. En duktig och ambitiös målvaktstränare med en hög kunskapsnivå. Borgar för en bra utveckling även på målvaktssidan.

Både styrelsen och spelarna är mycket nöjda med denna lösning, och ser fram emot den kommande säsongen med tillförsikt och förväntanom ytterligare framgångar i seriespelet för Lidköpings AIK.  Kontinuitet både på ledar o spelarsidan är viktigt, och ger stabilitet. Ytterligare kompletteringar kommer att ske successivt på ledar o materialar sidan.

På spelarsidan är truppen i stort sett intakt - med några undantag från den gångna säsongen, och kommande förändringar i truppen. Utöver det tillkommer ett antal unga ”överåriga” lovande spelare från Villa Lidköpings J-20. Dessutom förs samtal med några ytterligare kvalificerade tilltänkta nyförvärv, vilket vi kommer att presentera senare. Samarbetsavtalet på spelarsidan med Villa Lidköping BK kommer att fortsätta, vilket tillför truppen ytterligare spelare med hög kompetens.
Lidköpings AIK
har även ett U-lag i Div. I (belade en fjärdeplats i Div. I västra den gångna säsongen) vilket gör att föreningen har två st. trupper. En A-trupp som består av 20spelare, och en U-trupp (med en del överåriga spelare) men en trupp på 18spelare, där fler av våra duktiga ungdomsspelare kommer att ingå. Sammanlagt ca 40st spelare i två trupper.
U-laget har även egna duktiga och meriterade tränare och ledare med Bert-Ola Rask, Micael Gustavsson och Claes Synnergren ingående i den tränarstaben. Vi hoppas och tror även på en fortsatt positiv utveckling av detta lag kommande säsong.

Vi återkommer med mer information när det händer mer saker i vår förening.

Ingemar Sixtensson                                                                  Lidköping 2018.04.05
Ordf. o marknadsansvarig
Lidköpings AIK

Skribent: Marieanne Sedström
Epost: Adressen Gömd

  

 

Liverapporter från matcher

 

Postadress:
Lidköpings AIK - Bandy
Mellbygatan 54
53151 Lidköping

Kontakt:
Tel: +46 70 6015899
E-post: This is a mailto link

Se all info