Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet med Lidköpings AIK

30 APR 2019 08:28
Torsdagen den 23 maj 2019, kl.19.00 i Klubblokalen.
  • Uppdaterad: 30 APR 2019 08:28

Vi bjuder på smörgåstårta så skicka gärna mail för deltagande och anmäl er till This is a mailto link. Sista anmälningsdag den 19/5-19.

Hjärtligt välkomna styrelsen Laik

Agenda vid Årsmötet med Lidköpings AIK. Torsdagen den 23 maj 2019, kl.19.00 i Klubblokalen.

1.       Välkomnande av deltaganden medlemmar och inledning av årsmötet och fastställande av röstlängd.

2.       Val av ordförande och sekreterare för mötet.

3.       Val av protokolljusterare och rösträknare.

4.       Fråga om mötet har utlyst på rätt sätt (Minst tre veckor före årsmötets datum.) Lagts ut på hemsidan 30 april, annons i NLT 3 Maj.

5.       Fastställande av föredragningslistan.

6.       Verksamhetsberättelser för det senaste verksamhetsåret (Säsongen 2018/19) ligger också på hemsidan.

7.       Styrelsens redovisning av balans och resultaträkning för verksamhetsåret 2018/19.

8.       Revisorernas berättelse, över styrelsens förvaltning.

9.       Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen omfatta.

10.   Fastställande av medlemsavgifter för kommande säsong 2019/20.

11.   Fastställande av verksamhetsplan och budget för kommande säsong 2019/20

12.   Genomgång av nu gällande organisation för Lidköpings AIK beslutat årsmötet 2017 (visa planen) fler personer in i organisationen.

13.   Val av Ordf. för föreningen med en tid av två år. Förslag Ingemar Sixtensson.

14.   Val av ledamöter på två och ett år: Valberedningen förslag: Omval på Johan Högwall Kassör, Ingemar Sixtensson Ordförande, Fredrik Broberg, Britt-Marie Eriksson ett år nyval.
Kvarstående från förra året ett år kvar: Marcus Sandgren Sekreterare/sportchef, Johnny Nilsson, Pernilla Land, Magnus Andersson materialansvarig, Carina Karlsson bitr. kassör Avgående är: Carina Johansson kassör? Jenny Tigerberg Säkerhet, Rolf Gustavsson Pensionärsgruppen.

15.   Val av Valberedning för ett år: Peter Johansson

16.   Val av revisorer för två år: Förslag Sofia Larm. Anna Ottosson Sixtensson ett år kvar som revisor.

17.   Val av firmatecknare för föreningen. Ingemar Sixtensson, Johan Högwall o Marcus Sandgren, två i förening.

18.   Information från Styrelsen:
- Nya avtalet med Villa Lidköping, 3års avtal?
- Information om ”Suport your Club” på Stadium.
- Information om Svenska Spel ”Gräsroten”.
- Spelare/ lag/ serie A- U- lag och Ungdomssidan.
- Mer personal till de olika grupperna i organisationen, specifikt säljsidan/sponsring.
- Visa Bandyallsvenskans Mål fram till 2020. (bildspel)
- Redovisa Webbsändningarna.

19.   Övriga frågor.

20.   Årsmötets avslutning med kaffe och smörgåstårta.

 

Verksamhetsberättelse Styrelsen, Lidköpings AIK, 2018-19

Med stor glädje och tillfredställelse ser vi tillbaka på Lidköping AIK:s totala säsong 2018/19.
Representationslaget var med ända in till de sista omgångarna i bandyallsvenskan om en kvalplats till Elitserien. Vår målsättning inför kommande säsong 2019/20 blir nu att ta oss till Elitseriekval med representationslaget!

Alla våra matcher sändes på Bandy play för Laik A och även några p16 matcher.
Matcherna i Bandyallsvenskan sågs totalt av 55181 st. personer och vi i Lidköping bidrog till denna summa med 238 st personer i medel på våra 11 hemmamatcher. (enligt elitrapport)

Styrelsen har haft åtta protokollförda möten under säsongen. Man har även haft fem möten med AU därav två ihop med representanter från villas styrelse. Utöver har representanter från båda föreningarna fört samtal om samarbete på ungdomssidan/bandyskolan inför kommande säsong.

På vårt kansli har två personer arbetat under året och det är Håkan Andersson och Marianne Sedström. De har arbetat med olika kansliuppgifter.

Ett 50-års kalas startade upp säsongen den 8/9-18 med 110 personer totalt på Galejan. Priser delades ut till betydande personer i föreningen.

I dag står Lidköpings AIK på en stabil ekonomisk grund. Mycket tack vare våra samarbetspartners positiva inställning till att samarbeta med oss. Vi tror på en fortsatt god ekonomisk utveckling för föreningen, med ett klart stigande intresse för vår verksamhet, både av media, publik och samarbetspartners.

Vi har följt upp fler av punkterna på verksamhetsberättelsen från säsongen 2017/18 även denna säsong och utvecklat dem vidare.

I årets styrelse har följande personer ingått.

Ingemar Sixtensson, Marcus Sandgren, Fredrik Broberg, Pernilla Land, Rolf Gustafsson, Johny Nilsson, Jenny Tigerberg, Carina Johansson, Johan Högwall, Magnus Andersson och Håkan Andersson

Lidköping 2019.04.03

För styrelsen: Marcus Sandgren sekreterare.

 

 

Verksamhetsberättelse 2018-2019 OLDBOYS

 

Vi är ett 30-tal pensionärer som träffas i LAIK:s klubblokal varje onsdag från 1 okt-31 april kl 10:00 för att fika och lösa de flesta världsproblem. Det mesta handlar om bandy. Det diskuteras dagens bandy till bandy från förr.

 

P65-71med överåriga har träning onsdagar 9:30-10:00 där 15-20st åker skridskor och lirar lite boll, så länge det finns is, därefter går vi promenader ute i naturen.

 

Vi säljer granar inför julen vid COOP Änghagen. Vi säljer även entré- och matchlotter vid A-lagets hemmamatcher. Vi var också ordningsvakter när Diggeloo var på Villabadet.

 

Vi pysslar om i klubblokalen, sätter upp hyllor för gamla bandyfoton och målar. Vi har också byggt om i omklädningsrum, rivit väggar, där A-laget byter om. Vi har också hjälpt till vid isbanan på torget.

 

Vi planerar en uppstartsresa första veckan i september.

 

Lidköping 2019-04-09

Rolf Gustafsson

 

 

Verksamhetsberättelse Senior Lidköpings AIK 2018-2019

 

Klubben har under säsongen haft en bandysektion bestående av 3 personer. Dessa var Magnus Andersson, Ingemar Sixtensson och Marcus Sandgren.

 

Huvudtränare var Fredrik Sixtensson, Assisterande tränare var Anders Karlsson. Målvaktstränare var Mattias Synnergren. Materialteamet har varit Håkan Eriksson, Peter Johansson, Johan Andersson och Magnus Andersson.

 

Träningen drog igång i april med innebandy, fysträning och brottarträning. Fysträningen bedrevs på X-Force, Idrottenshus och i Rådas elljusspår.

Efter sommarledigheten gick man över till 3 isträningar och 1-2 fyspass per vecka.

Träningsmatchandet började i september och fortlöpte fram till seriepremiären. Matcherna gick bra med i huvudsak segrar men jämna matcher.

Seriespelet startade den 3 november med bortamatch mot Örebro SK Bandy.

Med stor glädje och tillfredställelse ser vi tillbaka på Lidköping AIK:s totala säsong 2018/19.
Representationslaget var med ända in till den sista omgången i bandyallsvenskan om en kvalplats till Elitserien. Till slut efter 22 omgångar skilde det fem poäng och några mål, som gjorde att vi missade Elitseriekvalet!

Till slut medförde detta en fjärdeplats i serie med 11 segrar, 4 oavgjorda och 7 förluster med totalt 26 poäng.

All heder till samtliga, i och runt laget, för en väl genomförd säsong.

 

Klubben har under året haft ett U-lag i seriespel i div 1 västra. Ledningen för detta lag var Bert-Ola Rask, Mikael Gustavsson, Anders Gilbertsson och Gunnar Svensson.

 

Vårt U-lag gjorde en bra insats utefter spelaromsättningen med hela 39 spelare under säsongen och spelade till sig en sjundeplats i Div. I Västra. Spelade totalt 21 matcher och det blev 5 segrar, två oavgjorda och 14 förluster i matcherna.

Mycket bra jobbat av samtliga, både spelare och ledare för en väl genomförd säsong.

Seniorerna har förutom att träna och spela bandy, plockat golv i arenan, byggt scen o plockat ut sittplatser för Diggiloo konserten på Villa badet, sålt julgranar, sålt LTK-kort och avslutat säsongen med den obligatoriska Krono campingstädningen.

 

Verksamhetsrapport LAIK ungdomssektionen säsongen 2017/2018

Bandyskolan
Ca 15 killar och 25 tjejer har deltagit i Laiks och Villa/Laiks bandyskola under säsongen. Vi har genomfört träningar en gång/vecka trots att det varit svårt att få tag i ledare. A-lagsspelare har turats om att hjälpa till som ledare i bandyskolan.
Ledare: Johan Hjelmeus och Daniel Holgersson

 

U9
14 spelare födda 2010 och 2011 har utgjort ett jämt lag som haft roligt tillsammans. De har spelat flera poolspel. Bristen på lag i samma ålder i andra föreningar gör att det oftast är samma lag man möter på poolspelen. Det hade varit roligt att få möta fler olika lag.
Ledare: Mikael Kron, Jonas Wahlqvist

 

U10
Ett gott gäng på 17 spelare födda 2009 som är väldigt go’a kompisar. I början av säsongen var laget i  Trollhättan på en endags cup som man vann. Säsongen avslutades med en övernattnings cup i Örebro där man kom tvåa. Utöver ledarna på is har laget en administrativ ledare vilket upplevs som mycket positivt. Kiosken fungerar mycket bra på poolspelen tack vare föräldrarna.
Ledare: Martin Lindström, Peter Eriksson, Petter Wejsfelt, Antonio Scarlini

U12B
12 st 07:or och 08:or som bara tränat utomhus i vinter. Laget har tränat ihop med Villa/Laiks 06:or vilket varit positivt. Laget har varit på tre cuper; Nyårscupen i Ale, Katrineholmscupen och Scan cup i Trollhättan.
Det kommer att bli en utmaning att få till spel med11-mannalag nästa säsong.
Ledare: Mattias Johansson, Mattias Gustavsson, Andreas Haraldsson,

 

P14
Laget består av ungdomar födda 2005 och 2006. Närvaron på träningarna är mycket god på både träningar och matcher. Det är ett gott gäng som mött lag bestående av allt från 05:or till 03:or.
Laget spelade CCM cup i Västerås och Skobes i Katrineholm.
Ledare: Jonas Tornberg, Andreas Andersson, Fredrik Dahlberg, Johan Högwall, Tomas Ejdersund, Axel Johansson

 

P16
17 killar födda 2004 (samt en 03:a) som tränat 3 gånger i veckan. Laget vann CCM cup i Västerås i början på säsongen. Laget har spelat i en tuff P16-serie där motståndarlagen ställt upp med pojkar födda 2003. Killarna kämpade väl serien igenom och tar nu med sig en nyttig erfarenhet till nästa säsong då man fortsätter i P16-serie.
Ledare: Niklas Lundberg, Anders Williamsson, Mark Corcoran

 

Ungdomssektionen
- Lidköpings AIK har en stabil och framgångsrik ungdomsverksamhet med aktiva och ambitiösa spelare, engagerade tränare och stödjande föräldrar. Som det ser ut i dagsläget kommer ungdomssektionens sammansättning förändras något till kommande säsong. De som väljer att lämna kommer ändå ha kvar viktiga uppgifter inom föreningen. Vi har några namn på väg in i ungdomssektionen vilket bådar gott inför framtiden.
- Säsongen 18/19 utökades sektionen med ett ungdomslag vilket är positivt. Det har fört med sig att det varit trångt om utrymme i förrådet.
- Lagen som dömt poolspelen har fått mycket beröm från deltagarlagens ledare och föräldrar.
- Maja på kansliet har haft öppet melliscaféet några eftermiddagar i veckan under säsongen.

 

Lidköping 2019.04.03

 

För Bandysektionen

Marcus Sandgren sportchef.

Bert-Ola Rask lagledare U-laget.


Epost: Adressen Gömd

  

 

Liverapporter från matcher

 

Postadress:
Lidköpings AIK - Bandy
Mellbygatan 54
53151 Lidköping

Kontakt:
Tel: +46706015899
E-post: This is a mailto link

Se all info